BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, January 09, 2009

Kami peduli


~KAMI INSAN PEDULI ~

...Allah is alwayz with us...


Hari hari terus berlalu. Buat kita yang tidak dihambat dengan letupan dan peluru tak bermata.. Sejuta kesyukuran perlu di angkatkan. Namun kita juga perlu ambil peduli akan situasi sahabat-sahabat dan teman-teman atau lebih rapatnya keluarga kita di Palestine. Aduh sudah lama mereka merintih dalam kepayahan dan ketakutan. Hari demi hari menyaksikan kehilangan keluarga tersayang. Kita hanya mampu duduk? tidak bukan. Kalau cubit paha kanan paha kiri terasa juga. Maka panjatkan doa, simpanlah duit dan latest dermalah darah bagi yang cukup syarat untuk pendermaan darah ( kat belakang Darul Hikmah).

~Jom Pi Derma Darah~


~Derma darah untuk ahli Ghazzah~


~Kat sini la kawan-kawan~



~Di sini kami bersatu, bersatu di bawah naugan-Mu~


~Kita insan terpilih ^-^~

~belum terisi~


~mine~

The blood~The blood

came from both of my arms~but from one heart ^-^

~Bangga jadi rakyat MALAYSIA~

~Malaysia sedar~


Ya ini antara langkah baik sebuah negara, jangan senyap tapi perlu ada inisiatif untuk membantu saudara kita. Boikot dan adakan program kesedaran. Generasi muda harus digerakkan. Syabas tanah airku. Moga ini wasilah yang berkesan.


~Sesi Ramah Mesra~


The 45-minute talk was illuminating and inspiring, yet fun in the same time. When asked on how us students could contribute, she urged us using all knowledge and every single skill we have to benefit the ummah, despite the fact that it is the simplest skill of cooking up a meal or raising funds. (source perubatan.org)


PALESTINIANS~By Islam, we are family. So do what a family member should do.


~Hadiah istimewa bersama mereka~


Kehadiran Mercy untuk menghantar bantuan ke Rafah buat saudara Palestine sangat kami kagumi. Bantuan ini merangkumi ubat-ubatan & other stuffs yang cukup bermanfaat.



~Salah satu lori dari 3 buah semuanya~
++Islam boleh Malaysia boleh++

~a night before 5th january~


~mereka turut membantu ^-^~



~Bersama rombongan Dr Jemilah~beside me


Seterusnyanya, Alhamdulillah menerusi wakil PERUBATAN, bantuan yang telah dikutip hampir mencecah 11 ribu lebih berjaya disalurkan. Tahniah buat semua yang menyumbang moga inilah saham kita di akhirat kelak.

Info terkini boleh lawati Al-Jazeera, infoPalestina & ect~Ikuti perkembangannya~

rabbuna yusahhil!
Allahummansur ikhwaanana fi ghazah
Ya zaljalaali wal'izzah

6 comments:

Dr Amad said...

Subhanallah...mantap antum seme.Hah,itulah kelebihan duk Mesir..=)

sinar_islami said...

Alhamdulillah..rasa dipilih Allah..
Darah kami bakal bersatu..
^-^ kelebihan ya.. Bumi wali songo apa kurangnya..ayuh boikot selagi mampu~

RuQaiYaH OtHMaN said...

Tahniah kak..
bukan senang nak dipilih dan terpilih..

sinar_islami said...

Alhamdulillah...
Lebih beruntung kita terpilih utk merasai nikmt iman dan Islam dariNya kan dek~

cuma hajat nak g ke gaza dan turut membantu x tercapai.. student tak leh ikut~ ^-^ ayah pun cam dh bgi green light but tak pe la kita berjuang dlu dalam arena study~ be smart~ then contributing to Islam smbl2 tu kena tolong dari arah yg lain~

littlestar said...

tu kat mane tu?tatau pon ri2 ade van mercy tu?

sinar_islami said...

kat2 ngan suk saiyarah~hari esoknya lepas slot kat DMAK
cik timb yg ajak jd wakil PERUBATAN::ngan beberapa wakil dari pihak ikhwah juga..kami berdua je akhwat