BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, May 14, 2008

::Rezeki::

...Allah is alwayz with us...

::Di saat genting ni sempat lagi::::
'haunting' for house...& mengupdate blog ni...
mga sempatlah daku menunaikan hak pd bku2 yg ada...Ummi & lek doa lah yer
cuma hari ini teramat bersyukur...kepenatan dibalas dgr rezeki yang tak disangka...

salam alaiki..ismi Ahmad..kalimah favourite dia hari ni..bas..bas bas...

Alkisahnya dtglah Ahmad ma3a mamanya...gas habis nak buat camna...maka tmpg la masak di rumah along ni...dari 3 lauk yg sudah dimasak bertambah jadi 8...alhamdulillah rezeki...




muluqiyyah(hijau), syurbah(sup)ayam,makarona, inti kebab, dan firaq muhammarah





diserikan lagi dgn kehadiran pajeri nenas, sweet sour sardin dan ayam goreng

Sekadar ingin berkongsi...mungkin kepenatan atau masa yg dikorbankan kekadang kita tak nampak apa yg Allah nak beri pada kita...usahlah berkira-kira dalam beramal..memang ikhlas & berlapang dada tu susah namun cubalah nothing is imposibble..usaha utk mujahadah nafs pun Allah kira sebagai amal solehkan..Pemurah sungguh Allah pada kita...tak pernah berkira...Final pun makin menghampiri justeru doa penenang diri...Ya Rabb bantulah aku dalam mengurusi barang waktu yg getir ini..dengan Rahmat-Mu baru kumampu..



Ketika orang lain bergantung pada dunia, gantunglah dirimu hanya pada Allah.ketika orang lain merasa gembira dengan dunia, jadilah dirimu gembira kerana Allah. ketika orang lain merasa bahagia kerana kekasih mereka, jadilah dirimu merasa bahagia dengan Allah. dan ketika orang-orang pergi menghadap raja dan pembesar-pembesar untuk mengais harta dan mencintai mereka, jadilah dirimu betul-betul mencintai Allah"- IBNUL QAYYIM-

2 comments:

ukhti_husna said...

benarlah..rezeki Allah bg dari sumber yang x disangka2..mujahadah melawan nafsu yg berat.lebih2 lagi disaat diri dikelilingi duniawi yg menarik ke arah kebinasaan..mudah2an Allah permudahkan segalanya..ameen..gud luck

sinar_islami said...

syukran..moga yang terbaik utk nti..