BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, February 17, 2011

Tuah di Bumi Mesir : Gambar


Kali ini biar gambar bercerita. Inilah cuti musim sejuk saya. (^_^)
Rindu Kamu Wahai Mesir!

Alhamdulillah selamat tiba

Kereta kebal di mana-mana

Menjamu selera sebaik sahaja tiba di rumah Sinar.
Alhamdulillah sempat tiba sebelum perintah berkurung bermula.

Matawang Mesir
Inilah sekolah Along!

Antara bangunan yang wujud di dalamnya

Mencari sumber bunyi yang mengegarkan langit

Helikopter :RTM, CNN, Al-Jazeera?
Sempat lagi melawak (^_^)

Jet pejuang. Zasss : Gerun

Esoknya makan lagi sebelum dapat arahan untuk berpindah.

Mari berpindah! Terima kasih pada ikhwah yang membantu kami.

Orang lain tengah demonstrasi ada pula yang ambil kesempatan merompak. Aih la!

Wahai rakyat Malaysia, mari berpindah! (!_!)

Tak sampai hati juga. Saya sayang rumah saya.


Tiba di Malaysia Hall

Taklimat bersama pegawai JPA. Terima Kasih En Hazam!

Dah 2 hari di Malaysia Hall. Sekarang mahu balik sekejap ke rumah ambil barang yang tertinggal

Dapatlah tengok masjid yang saya suka ini (^_^) Erm.. Entah bila dapat tengok lagi
Tunggu saya ye!

First trip ke jeddah. Sekadar menghantar di depan pintu Malaysia Hall. Ceria sahaja mereka.

Sedang menimbang beg. Hanya 7kg. Jangan lebih!

Trip kedua


Fokus sungguh Lek dan Ummi. Setia di kafe untuk ikuti perkembangan.

Tv inilah setia bersama kami.

Trip seterusnya ke Jeddah. Tidak putus-putus.

Di bilik Sinar. Bukti Lek dan Ummi sudah jejak ke sini.

(^_^)

Hari tu tak sempat bergambar. Maka inilah peluang. Orang lain dah ke Jeddah, kami lari lagi ke rumah untuk bayar sewa, ambil fail yang mengandungi maklumat peribadi yang penting. Gembira Lek bila dapat 'berjalan'. Bosan juga terperuk di Malaysia Hall. Kesian mereka.

Terasa nyaman. Sebak seketika.

Sempat pula ke asyir dan membeli halawiyat(manisan).

Ramai sungguh jejaka Malaya menyebabkan saya segan berkeliaran.

Alhamdulillah. Tiba giliran kami pulang. Banyakkan beg?




Lek bersama Ammu Said.

Kata Ammu Said, " Kenapa kamu balik. Mesir negara aman."

Aish sedih pula. InsyaAllah nanti kami datang lagi.

Penuh rakyat Malaysia di Terminal 1. Mereka menunggu giliran penerbangan

Kami pula balik berasingan. Kuwait Airways menanti.

Tak merasa la udara Jeddah.

Ruang udara. Allahuakbar. Dia Maha segalanya.

Alhamdulillah tiba di Malaysia


...Allah is always with us...

13 comments:

Khazinatul_Asrar said...

subhanallah. ana juga merindui mesir T__T

ehem, sijil apa tu lari2 amek kat rumah? alhamdulilLah smpt ye :)

Atiqah said...

Alhamdulillah
bahagia sahabatku selamat di malaysia..sejauhmana best pun mesir, malaysia msh punya org2 yg mmpu membahagiakan awk sha..hehe

MuNsYi SaMa said...

kereta kebal d mana2. takut nk bayang. huhu

bila kena balik sana ni?

mariah said...

MasyaAllah, pengalaman di sebalik keperitan...

sinar_islami said...

me to Khazinatul Asrar:

sijil lahir pun ada dan beberapa sijil lain. Hehe, last minute pla tu teringat.

me to Atiqah:

Terima kasih tqah. Mungkin Allah dgr doa shbt2 ana ni. Insyaallah ana cuba manfaatkan cuti kecemasan ni. Membahagiakan diri dgn wa'yul Islam.

me to MuNsYi SaMa:

Pengalaman juga tu. Feel tu tak sama bila kita tgk di kaca tv. Tapi bila tengok sllu idak la gerun mana melainkan bila diacukan pada kita. :) Padanlah anak kecil di palestin pun berani melawan kereta kebal. Jihad berkobar2. Besi bukan lawan!

me to mariah:

kemanisan sebenarnya. Kita sama2 doakan yang terbaik. Warga mesir lebih menghargai apa yang berlaku. Sebagai 'tetamu' kita tak benar2 mersai keadaan mereka.

kekuatan kasih sayang said...

ana masry wa ana uhibbu masry awi2

sinar_islami said...

me to kekuatan kasih sayang :

(^_^)semangat!
wa ana muslim. uhibbu masry wa kulli muslimin jiddan.

Fatin Nazmin Mansor said...

Salam. Bila balik Mesir? Akak balik 4.3 ni. Tak sabar rasanya....

sinar_islami said...

Wslm akak. Kelakar pula. Padahal baru pas ckp ngan akak. Wallahu'alam x sure lagi. Maybe plg lewat pun 15 mac ni.

mamawana said...

Selamat pergi, selamat kembali , selamat study semua. Moga sukses.

sinar_islami said...

me to mamawana:

Jazakillah mamawana :) May Allah bless you.

AAZar @ Fikraa 'Abdullah said...

Kisah bergambar boleh membawa seribu makna :) Alhamdulillah, moga senantiasa di bawah rahmatNya, dilindungi oleh Yang Maha Segalanya.

Kak sha, InsyaAllah kelak kita bersua :) tahun-tahun akhir pengajian, pasti semakin byk kenangan. Semoga berjaya DR. SINAR :)

Salam'alaik..

sinar_islami said...

Yang pasti banyak kenangan yang tak dapat akak ceritakan. InsyaAllah moga ade peluang dan ruang utk kita bertemu.