BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, June 21, 2009

Selamat Hari Bapa


Selamat Hari Bapa 2009

Ayah
Album : Permata Ayah Bonda
Ae-man
~::~
Ketika kejauhan
masihku rasa hangat kasihmu ayah
betapaku rindukan redup wajahmu
hadir menemaniku...

Terbayang ketenangan
yang selalu kau pamerkan
bagaikan tiada keresahan

Walau hatimu sering terluka
tika diriku terlanjur kata
tak pernah sekali kau tinggalkan
diriku sendirian...

Ketikaku dalam kedukaan
kau mendakap penuh pengertian...
Di saat diriku kehampaan
kau setia mengajarku
erti kekuatan...


Terpancar kebanggaan
dalam senyummu
melihatku berjaya...
Bilaku kegagalan
tak kau biarkan
aku terus kecewa...
Dengan kata azimat
engkau nyalakan semangat
restu dan doa kau iringkan


Tak dapatku bayangkan
hidupku ayah
tanpa engkau di sisi...
Semua kasih sayang
yang kau curahkan
tersemat dihati...


Daku tujukan khas lagu ni pertamanya, buat ayahanda, walidku tercinta Tuan Syed Murzaki Bin Syed Ali Jamalullail dan seterusnya buat Tok Ki, Ayah2 ku dan Ami2 ku. Selamat Hari Bapa juga buat AF Ustaz Dahlan, Ustaz Hadi, Ustaz Omar, Cikgu Azmi, Pakcik Sulaiman, Pakcik Zul, Pak Cik Yunus , cikgu-cikgu dan semua ayah di seantero dunia. Moga Allah menjanjikan syurga buat kalian kerana mendidik anak-anak dalam mengenal apa itu dunia dan lebih berharga..ISLAM & IMAN.

13 comments:

hood@sunny said...

dedikasi lagu ini kpd en ahmad sani sahabudin, yeah~

tumpang blog :P

sinar_islami said...

haha..sempat pulak dia...\
mmg tu juga tujuan ana...
ayah2 diseluruh dunia...
sila2...smpikan salam dari ana jua..

Atiqah said...

yeah nk menyelit jgk...

Happy Father's Day Abah..

Sha walid awknye birthday 29 ni kn kn??

sinar_islami said...

heehee..silakn menyelit..

aiwah..29june ni..tu tak tulis panjg2 post ni..nanti nk tulis tym besday..sama ngan slh sorg fmly anti kan..sape ye..adikkn..

=)hari hari, hari ayah..

Atiqah said...

a'ah sme ngn besday ammar

sinar_islami said...

wish him ok..dah bsar anak murid ana =)

keluarga kita byk yg sama bya...ammar ngan solehin..
ainul ngan husna..

Atiqah said...

sha u forgot about us..
we share the same amount of siblings too...and we are the eldest...

big sister huh!!!

dh hbs exam kn..sakan korg kat sana bercuti..maryam pun nk g sana sini..

cuti kte spend kat umah je..bljr msk..huuuhuu xpe2..sok dh hbs study kte nk g jln byk2..jln2 cri ilmu, cri mkn jgk..hehe

sinar_islami said...

hehe...tak lupa la atiq...takkan lupa InsyaAllah
just doesnt wanna mention...tua lak rasa...

tak abes lagi..one more..27hb jun ni last..
ok2 jom la mai jln sini..ana belnja makan tpi enti masak

Farid Rashidi said...

Salam,

ya sedap dan syahdu lagu itu..

sinar_islami said...

betul...syahdu sekali =)

SERVANT said...

Wa.. bagusnya sha.. wish kat semua.. pakcik yunus sekali.. kalau dia baca mesti tersenyum bangga.. hihi..

SERVANT said...

Lagu dan video klip ni mengingatkan ana pada talha.. in Smskl, alhamdulillah.. he now is known for his golden voice... and I believe.. if he once is asked to sing this nasyeed.. he will be able to make the audiences burst into tears.. for his true feelings that come out from the bottom of his heart...

the singer is really look like talha.. huhu.. make me miss him very much at this moment..

sinar_islami said...

oh dia study kat smskl..
besar dh adik talha kita ni..
ana ni kalau dgr nasyed ni sedih rasa hati..
kalau dgr talha nasyeed mesti burst into tear jga..

nanti blk jumpa ye =)
dia adik lelaki yang baik..
suka tgk dia..ana doa dia betul2 jadi rijal islami yg dpt memikul dakwah ni..yg terbaik