BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, August 14, 2009

Kembara Srikandi Raudhah

Ukhwah itu tidak pernah sepi. Pasti ada pertemuan demi pertemuan. Maka hari ini kami ditemukan dan berpisah jua Dia tentukan. Seorang demi seorang srikandi raudhah bakal melangkah kaki ke luar negara. Rezeki itu ada di mana-mana. Tuntutlah ilmu hingga jadi insan berguna. Alhamdulillah dengan perancangan dan perbincangan larut malam akhirnya berjaya juga 3 serangkai sahabat ini melangkah ke KLIA mengiringi permusafiran ukhtie Fatimah yang dikasihi ke Jordan. InsyaAllah bidang Syariah bakal menjadi kembara ilmunya selama 2 tahun di sana. Moga dipermudahkan segalanya.

Destinasi ukhwah :: KLIA
Tempat paling sukar melepaskan insan yang disayangi
Moga dikau di berkati

Berat hati mak melepaskan anak bongsunya

Mereka hanya berdua diiringi enam jejaka

kembaranya bermula

Destinasi ukhwah :: Universiti Malaya

FESKUM (Festival Konvo UM)

Siapa konvo ni ? Kami la (^_~)

Sejurus sahaja mengantar Fatimah bergegas la kami menaiki bas menuju ke KL central untuk meneruskan perjalanan ke UM. Alhamdulillah segala-galanya dipermudahkan. Gembira sekali rasanya sinar hari ini. Melihat mereka makin 'membesar' dan matang membuatkan hati ini senang. Terubat rindu. Tersenyum sendiri bila mengenangkan bermacam-macam kemudahan awam kami gunakan, dari ERL, LRT, KOMUTER dan RAPID. Mudah hidup di KL tapi hebat jua cabaran globalisasinya. Kemudahan kita guna sebaiknya. Hala kan kaki membuat amal, jangan sesekali ke teratak maksiat.

Meriah sungguh suasana UM. Macam-macam ada. Gerai makanan HEBAT. Satay dan Nasi Ayam mengisi 'stomach' yang minta diisi serta turut menjadi medan bergambar sakan buat kami. InsyaAllah, selebihnya gambar akan diuploadkan.

6 comments:

hood@sunny said...

Selamat berjuang sahibahku, semoga Allah berkatimu..

Ke mana pun kita, dgn siapa pun kita,
kita tetap pandang langit yg sama, kita tetap pijak bumi yg sama,
punya Matlamat yg sama.

Tegakkanlah islam dlm dirimu nescaya islam akan tertegak dikelilingmu

P/S: jernih & luruskan niat kita

Hangat rindu musim soifi
Daerah barat Nil

n_akn said...

jelesnya ngn korang..
sedey tak dapat join..
sedey timah da fly..tk smpt jumpa dia..last jmp dia time kalut2 bincang pasal kmk14 dulu..

Faridrashidi.Com said...

Salam,

Semoga mereka tabah dalam meneruskan ujian.

Selamat berkonvo juga buat teman anda di sana.

Oh ya, di KLIA perlu cek kesihatan dulukah?

syahr said...

thanks sha....
harap leh jaulah sama2 lagik...

buat nailah...
jeles ek? takpe....lenkali leh jaulah sama2....insya-allah~

sinar_islami said...

me to hood::

(^_^) ameen...
Biar ke mana kita melangkah, imej islam ttp kita jaga
Mga redha Allah bersama kita.

me to n_akn::

jgn sedih2 ya...
ana ade lagi ni =)
terus mendoakn...

sinar_islami said...

me to farid rashidi::

Jazakallah atas doanya..

Erm, KLIA..setakat yang ana sampai 3hb dan pada hari tersebut tak de la pula sapa2 check betul2..just isi borang kesihatan..dan serahkan pada kaunter kesihatan..yg sihat Alhamdulillah lepas..yg tak sihat or ada symptom2 bgi la tau pihak berkenaan untk tindakan lanjut, so still longgar la utk menangani H1N1

sama2 mendoakn